Skarpskytten 3 – Trelleborg

En historisk fastighet i Trelleborg nära centralstationen och havet.

Fastighetsbeskrivning

Skarpskytten 3, Östergatan 56-58 i Trelleborg

Fastigheten Skarpskytten 3 består av 7420 kvm tomt och fyra uthyrningsbara byggnader. Alla byggnaderna förrutom Petters Hus är Q märkta vilket innebär att de inte får rivas. Idag är byggnaderna outhyrda och vi letar efter lämplig hyresgäst. Vi ser att fastigheten lämpar sig till någon form av vård-, skola- eller kontorsverksamhet.

Gamla Lasarettet

Den största byggnaden är gamla lasarettsbyggnaden på ca 2700 kvm. Byggnaden är Trelleborgs första sjukhus och uppfördes i slutet på 1800 talet. Senare har byggnaden använts som stadsbibliotek och museum, men har sedan stått tom i över 10 år. Byggnadsstilen ger höga fönster och högt i tak. De fantastiska tornrummen bjuder ett underbart ljusinsläpp och rymd. Fönstren mot söder ger utsikt över hamnen, havet och horisonten mot Tyskland.

Läkarvillan

Läkarvillan är en byggnad uppförd på 20 talet i jugendstil. Från början en läkarbostad som på senare tid har fungerat som HVB hem. Lokalytan är ca 490 kvm.

Ambulanshuset

På tidigt 1900 tal byggdes ett ambulansgarage åt sjukhusets ambulanstransport som då var häst och vagn. Detta är en byggnad på 1,5 plan. Idag är byggnaden inredd som konferenslokal och utställning om ca 420 kvm.

Petters Hus

Petters hus är ett litet putsat hus på 25 kvm med vasstak. Huset är en kopia på en gammal arbetarbostad uppförd för museets ändamål på 40-talet.

Fakta

Fastighetsbeteckning: Skarpskytten 3

Gatuadress: Östergatan 58B

Tomtareal: 7 420kvm

Uthyrbar yta: 3 864kvm

Intressanmälan

gdpr

2 + 7 =

Lokaler i denna fastighet

Just nu finns det inga lediga lokaler i denna fastighet