En villa för kontor, utbildning, vård eller HVB-hem

Vacker villa uthyres till verksamhet

Lokalbeskrivning

Lokalerna passar till både kontor, vård- eller utbildningslokaler. Det är en villa med ett litet garage och stor inhägnad tomt. Denna byggnad har varit läkarbostad till Trelleborgs första sjukhus. Idag finns brandlarm och sprinklersystem installerat.

Läkarvillan är en byggnad uppförd på 20 talet i jugendstil. Från början en läkarbostad som på senare tid har fungerat som HVB hem.

Fastighetsbeskrivning

Skarpskytten Östergatan 56-58 Trelleborg

Fastigheten Skarpskytten 3 består av 7420 kvm tomt och fyra uthyrningsbara byggnader. Alla byggnaderna är Q märkta vilket innebär att de inte får rivas. Idag är byggnaderna outhyrda och vi letar efter lämplig hyresgäst. Vi ser att fastigheten lämpar sig till någon form av vård-, skola- eller kontorsverksamhet.

Gamla Lasarettet, LOA ca 2700 kvm. Fjärrvärme FTX ventilation. Hiss och brandlarm finns installerat. Byggnaden är Trelleborgs första sjukhus och byggdes i slutet på 1800 talet. Senare har byggnaden använts som stadsbibliotek och museum, men har stått tom i över 10 år. Byggnadsstilen ger höga fönster och högt i tak. De fantastiska tornrummen bjuder ett underbart ljusinsläpp och rymd. Fönstren mot söder ger utsikt över hamnen, havet och horisonten mot Tyskland.

Läkarvillan LOA/BOA ca 490 kvm + ca 100 ÖVA. Uppvärmning är fjärrvärme, ventilationen självdrag. Brandlarm och sprinklersystem är installerat. Läkarvillan är en byggnad uppförd på 20 talet i jugendstil. Från början en läkarbostad som på senare tid har fungerat som HVB hem.

Ambulanshuset På tidigt 1900 tal byggdes ett ambulansgarage åt sjukhusets ambulanstransport som då var häst och vagn. Detta är en byggnad på 1,5 plan. Idag är byggnaden inredd som konferenslokal och utställning.

Petters Hus. 25 kvm bostadshus med vasstak. Detta är en kopia på en gammal arbetarbostad uppförd för museets ändamål på 40-talet

Fakta

Storlek: 490kvm

Fastighetsbeteckning: Skarpskytten 3

Gatuadress: Östergatan 56

Intressanmälan

gdpr

12 + 15 =